Over OvenHeerlijk

Ik vind het fijn om mensen te helpen, om ze in de watten te leggen. Het heeft even geduurd voordat ik dat hardop kon zeggen, want ik schaamde me er een beetje voor. Voor mijn dienstbaarheid. Maar het past gewoon bij wie ik ben. Niet voor niets werk ik al mijn hele werkzame leven in de zorg.

Toen ik in 2012 kookprogramma’s ontdekte, groeide mijn inspiratie om te koken en te bakken. Heerlijk als ik zie dat mensen genieten van wat ik gemaakt heb. En dat wens ik ook voor jou. Dat jij geniet van wat ik voor jou kook of bak. Als het jou een rustmoment geeft en als je verrast wordt door wat er op tafel komt, dat maakt mijn dag!

 

'‘De vega paddenstoelenlasagne was echt lekker. Voor herhaling vatbaar!’'

"Ik heb n zakelijke bestelling geplaatst. Herlette dacht goed mee en het werd snel verzonden naar mijn klanten.                                             Zij waren erg te spreken over de kwaliteit."

Met de paplepel

Al zo lang als ik me kan herinneren is eten bij ons thuis een gezelligheidsding. Verjaardagen, Sinterklaas, feestdagen en weekenden. Mijn moeder had altijd wat extra’s, wat bijzonders en bovenal nooit te weinig. Je kunt dus wel stellen dat ik de liefde voor eten met de paplepel in gegeven heb gekregen.

Basistechnieken

Aan koken beleefde ik eerst niet veel plezier, ook omdat ik er weinig inspiratie voor had. Maar dat veranderde dus door het kijken naar kookprogramma’s. Op school (ik studeerde sociaal pedagogisch werk) had ik wel belangrijke basistechnieken geleerd, zoals een roux maken. Inmiddels kook en bak ik alleen nog maar zonder pakjes en zakjes en raak ik niet uitgepraat over eten. Mijn collega’s zeggen weleens: ‘Als jij er bent, gaat het altijd over eten.’ Er is ook zoveel om over te praten!

Leren koken in Griekenland

Mijn tante woonde 20 jaar lang op Kreta en leerde koken van haar Griekse schoonmoeder. En ik leerde het weer van haar. Bijna ieder jaar ging ik naar Kreta. Wat ik vooral leerde is hoe lekker het is om te koken met weinig, maar wel super verse producten. Een tomatensalade met echt goede olijfolie, verse smaakvolle tomaten en de beste feta, daar kun je me voor wakker maken.

Koken voor jou

En dat is precies wat ik met OvenHeerlijk doe: gezond koken met goede, verse ingrediënten. Zoveel mogelijk van het seizoen. Geen toeters en bellen, maar wel bijzonder en verrassend. Je zou het zelf niet zo maken, zeg maar. Daarom doe ik het graag voor je!